...sesongin sadosta oli tänään päivällisemme. Perheen kasvihuoneessa ja -maassa viljellään tänä vuonna leikkopapuja, kesäkurpitsaa, härkäpapuja, tomaatteja ja tietenkin yrttejä. Toriltakin saa ihania kotimaisia vihanneksia. Lapset toivoivat keittoa ja samalla pastaa. Pastakeittoa siis. Perinteisesti minestrone on ehkä hiukan juurespainoitteisempi, mutta päätin kokeilla pelkillä vihanneksilla. Pilkoin tomaatit ja valkosipulia. Paistoin pannulla öljyssä. Lisäsin kasvislientä ja paljon tuoreita yrttejä. Sitten lisäsin pilkotut vihannekset - porkkanaa, kukkakaalia, keltaista kesäkurpitsaa, leikkopapuja...jääkaappiin unohtunut paprikakum pääsi mukaan. Sekaan tomaattipyreetä reilusti ja suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Sitten rakettispagettia kattilaan ja syömään. Omasta mielestäni tämä versio oli "aitoa" minestronea parempi.
No comments:
Post a Comment