Kaikkihan sen tietävät - pulla on hyvää. Tarkoitan sellaista ihan perinteistä, vanhanajan pullaa. Kanelia, kardemummaa, sokeria ja voita (tai no, margariinia). Koska lapsetkin pitävät pullasta, ja rakastavat leipomista, päätimme juhlistaa alkavaa viikonloppua leipomalla. Tai no, lapset juhlistivat lähinnä syömällä taikinaa ja täytettä.
Resepti on sanoisinko perinteinen mutta olen muokannut siitä vegaanisen.
Tuorehiivaa, noin 1/2 pakettia
Kauramaitoa (kädenlämpöistä, noin 2,5 dl)
Suolaa, hyppysellinen
Sokeria, 0,5 dl
Kardemummaa pari hyppysellistä
Margariinia noin 80 g (Provamelia tai Keijun 75% laktoositonta)
Vehnäjauhoja (taikinan koostumuksen mukaan, noin 9-9,5 dl)
Täytteeksi
Margariinia
Sokeria
Kanelia
Mantelimassaa, runsaasti
"Maito" lämmitetään vähän kädenlämpöistä lämpimämmäksi ja annetaan viilentyä kädenlämpöiseksi. Lisätään hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja vähitellen jauhoja ja rasvaa. Vaivataan taikinakis ja annetaan kohota lämpimässä paikassa sen perinteisen vähintään 30 min. Sitten painellaan käsin litteiksi neliöiksi ja täytetään, rullataan ja leikataan pulliksi. Nämä paistuivat noin vartissa 225-asteisessa uunissa. Kävin välillä vaihtamassa peltien paikkoja ja voitelin samalla ihan vain pelkällä vedellä. Hyvää oli, taas.
No comments:
Post a Comment