Käpynen ei todellakaan ole mikään suursyömäri, mutta jos pöytään tuodaan suosikkiruokaa, pikkuherra syö lautasensa tyhjäksi. Välillä on siis tarjottava suosikkia. Meillä se on maailman nopein ja helpoin wokki (jos kaupasta sattuu saamaan kylmäsavutofua, muuten täytyy muistaa marinoida maustamatonta tofua heti aamulla). Pidän ruoanlaitosta, mutta en ole ikinä ollut kiinnostunut mistään ns "ruoanlaiton säännöistä". Joskus harvoin teen jotain puhtaasti johonkin tiettyyn ruokakulttuuriin lukeutuvaa ruokaa, mutta useimmiten yhdistelen aineksia aika ennakkoluulottomasti. Onneksi Fusion Food on trendikästä.
Pakkasesta itse poimittuja ja ennen pakastamista kuivaksi paistettuja kanttarelleja sulatettuna
Tofua (joko kylmäsavutofua tai marinoitua maustamatonta)
Maissia (pakasteena)
Herneitä (pakasteena)
Valkosipulia
Green curry pastea
Soijaa
1/2 tähtianis
Kookoskermaa
Oatly ruokakermaa
Wokkaa valkosipuli öljyssä. Lisää maissi ja herneet suoraan pakkasesta. Wokkaa hetken. Lisää sulatetut sienet. Lorauta sekaan soijaa ja lusikoi mukaan Green currya maun mukaan. Lisää kermat ja tähtianis. Kiehauta. Paista tofu erikseen pannulla ja lisää wokkiin. Meillä tarjoillaan yleensä riisin tai quinoan kera.
No comments:
Post a Comment