Saturday, October 31, 2015

Syksyinen sienipata

Tämä pata on meidän perheen lempparipata. Äiti teki tätä aina lihaversiona, viikonloppuherkkuna. Omille muutettuani ja vegaaniksi tultuani kehitin siitä vegaanisen version. Molemmat lapset syövät mielellään kanttarellia, joten meilläkin tämä pata on viikonloppuluksusta - ja teen sitä vain syksyllä ja talvella. Yleensä tarjoilen lohkoperunoiden tai kermaperunoiden kanssa, mutta tänään söimme eilisen jämät couscousin kera. Hyvää niinkin.


Tähän pataan ei ole mitään tarkaa reseptiä. Ensin kuullotetaan porkkanat, purjot ja valkosipulit, sitten lisätään sulatetut kanttarellit. Sekaan kasvisliemijauhetta, timjamia paljon, suolaa, mustaherukkahyytelöä, soijaa, tomaattipyrettä, laakerilehtiä, vettä (ja hiukan vehnäjauhoja suurusteeksi). Annetaan porista kunnes porkkanat ovat sopivan pehmeitä, ja nautitaan heti. 

No comments:

Post a Comment