Friday, October 9, 2015

Strösseliä söpöläisille

Kastanja täyttää pian 2! Siis 2 vuotta! Apua, mihin se aika oikein katoaa? En voi uskoa todeksi että tuo pienenpieni vauveli on jo iso tyttönen - mutta kai sen on totta silti oltava. Ja sitähän pitää juhlia, ihan perusteellisesti, vaikka meillä ei olekaan omaa kotia jossa juhlia. Onneksi kakkua voi leipoa myös tilapäisessä kodissa eli vanhempieni luona - ja strösseliäkin voi tehdä itse. Vegaanisia strösseleitä on kaupoissa aika vähän, ja niiden värit ovat yleensä aika tylsiä. Onneksi vegaanisia elintarvikevärejä sentään löytyy ihan kiitettävästi. Käpysen 2-vuotiskakku oli sininen, ja Kastanjan kakusta teen vaaleanpunaisen. Vaikka yleensä vastustankin tätä sininen-pinkki-poika-tyttö-jaottelua enkä todellakaan noudata sitä esimerkiksi lasten vaatetuksessa (Käpy rakastaa pinkkiä ja Kastanjalle sininen sopii ihanasti, ja molemmat pitävät vihreästä, keltaisesta ja oranssista), halusin silti kerran kokeilla tätä perinteisiempää sukupuolijakoa.







Strösselin teko on helppoa mutta sille pitää varata tarpeeksi pitkä kuivumisaika. Massa tehdään niin että sekoitetaan keskenään tomusokeria ja vettä. Seokseen lisätään (vegaanista) elintarvikeväriä. Sitten pursotetaan ohuita viivoja voipaperille (leikkuulaudalle tai pellille levitettynä tietenkin) ja annetaan kuivua vähintään 48 tuntia. Sitten vain veitsi hommiin...strösseli jätetään vielä kuivumaan vähintään vuorokaudeksi. Tiiviissä lasipurkissa se säilyy kauan.



No comments:

Post a Comment