Thursday, June 4, 2015

Herkkua taas

Tuli kehitettyä kolmen ruokalajin nokkoslettumenu. Käpynen kun rakastaa nokkoslettuja, mutta eihän niitä joka kerta voi puolukkahillon kanssa syödä - aikuiset ainakaan. Joten tein luksusversioita, ihan kaksin kappalein. Jälkkäriversionkin ehdin improvisoida. Tein ison taikinan jonka jaoin kolmeen kulhoon. Alkuruokataikinaan lisäsin mustapippuria ja pääruokataikinaan mustapippuria ja valkosipulia, jälkiruokataikinaan sokeria. Alkuruoaksi tein Cavi-Art ja ruohosipuliversion (ruohosipuli omasta kukkapenkistä), pääruoaksi kantarelli-Oatly "creme fraiche"-version (kantarellit viime syksyn saalista) ja jälkiruoaksi vadelmakerma-mustikkaverion (marjat mökillä poimittuja). 
Herkullisia olivat kaikki versiot - joskin Käpysen mielestä puolukkahillo oli edelleen paras lisuke.


Cavi-Art-ruohosipuliversio


Kantarelli-Oatly"creme fraiche"-versio


Vadelmakerma-mustikkaversio


Tulevaisuudessa kehittelen näitä varmaan lisää - sen verran makoisa ateria näistä muodostui. Jospa vaikka paistaisi isommalla pannulla ohuempia lettuja ja tekisi crepe-tyyppisiä täytettyjä lettuja...tai tarjoilisi jonkun raikkaan hillokeen kanssa, ehkä mango sopisi tähän tarkoitukseen?







No comments:

Post a Comment