Friday, January 1, 2016

Joulun jälkkärit

Jälkiruoka on aterian tärkein ruokalaji - ainakin pikkupeikkojen mielestä. Sen on oltava tarpeeksi makea, tarpeeksi iso - ja tarpeeksi kaunis. Koska peikkoset rakastavat myös hassuttelua päätin tehdä jälkkäriksi hassuja joulukuusia. Mutta miten? Hankalaa, varsinkin kun peikkoset halusivat nimenomaan moussea. No, eipä siinä oikein muukaan auttanut kuin pursottaa kuuset suklaamoussesta. Joulukuusen latvaanhan kuuluu luonnollisesti tähti, joten sellaiset tein marsipaanista. Koska suklaamousse on aika makeaa ja täyteläistä ja vaatii seurakseen jotain hapokasta ja raikasta keitin mousselle vadelmakastikkeen kaveriksi - kiehautetuista, siivilöidyistä ja hillosokerin kanssa uudelleenkiehautetuista pakastevadelmista. Lisäsin kastikkeeseen myös tomusokeria. Uuudenvuodenaaton kunniaksi teinkin sitten vadelmamoussea improvisaatioperiaatteella - aatonaattona tein valmiiksi kauralastukulhot ja aattoiltapäivänä moussen. Siihen tuli Alpron soijavispiä, sitä vadelmakastiketta ja tilkkaan kastiketta sekoitettua Tofutti Original tuore"juustoa" Sitten vain kauralastukulhoihin ja jääkaappiin. Suklaakoristeet pursotin hyvissä ajoin aamulla jotta ne ehtivät jähmettyä kunnolla. 



No comments:

Post a Comment