Parsa on meidän perheen kevätherkkua, varsinkin vihreä parsa. Kevään ensimmäinen parsa-ateria nautitaan yleensä kaikessa rauhassa, mieluiten lauantai-iltapäivänä. Vihreä parsa kuoritaan ja levitetään kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Päälle ripotellaan suolaa ja mustapippuria ja lorautetaan vielä vähäsen öljyä päälle. Parsa kypsyy nätisti 225-asteisessa uunissa. Lisänä meillä on yleensä rakuunakastiketta, johon tulee kaurakermaa, yrttisuolaa, kurkumaa, soijakastiketta ja rakuunaa. Kastike suurustetaan teelusikallisella vehnäjauhoja. Kypsän parsan päälle lorautetaaan vielä valkosipulisilppu-öljy-tuorepersiljasilppu-sitruunakastiketta. Kanttarellitkin kuuluvat asiaan - banaanisipulin ja soijakastikkeen kanssa rapeanruskeiksi paistettuna silppuna. Ja tietenkin Wheatyn salamiviipaleet, ja keitetyt potut. Tämän keväisempää ateriaa ei ole olemassakaan.
No comments:
Post a Comment